Sofia Mannings nye bog handler ikke om mad

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

… jo, den gør – men aller mest, synes jeg, om hvordan vi kan opnå et kærligt forhold til os selv.

Mit hemmelige forhold til mad Sofia Manning

Sofia rammer mig i hjertekuglen med bogen Mit hemmelige forhold til mad, der udkommer i butikkerne 2. november. Ikke fordi jeg selv har haft et udfordrende forhold til mad, men fordi jeg også har arbejdet mig ud af selvhad, regler og behovet for kontrol.

Sofia skriver hun nok aldrig havde fået skrevet sin første bog, og de efterfølgende, hvis hun ikke havde sluttet fred med sine egne madmonstre.

Mig? Jeg havde aldrig haft mod – og glæde ved – at udtrykke mig offentligt som jeg gør ved at blogge som CPH BLONDE, hvis jeg stadig holdt fast i mit selvhad. Med andre ord havde denne blog aldrig eksisteret, hvis jeg ikke a la Sofia havde sluttet fred med mig selv.

Et af Sofias gennembrud sker ved mødet med Gangaji. Sofia citerer Gangaji meget smukt i bogen:

Hvorfor ville du dog ønske at spise noget, der gør dig dårligt til mode? Hvorfor dog bruge to minutter på at indtage noget, der fylder dig med selv-lede i timevis? Søg svaret på dette i dig selv. Søg svaret på: hvorfor?

Sofia opsummerer ret præcist, når hun overordnet får mig til at stille spørsmålstegn ved livets små og store beslutninger:

Gør du det af selvhad – eller selvkærlighed?

a-g Jeg glemmer aldrig mit gennembrud, for heldigvis en del år tilbage i tid – hvor jeg tager det endelige opgør med mit selvhad. Og byder selvkærligheden velkommen ind i mit hjerte:

Jeg ligger søvnløs og græder. Kan slet ikke falde i søvn. Årsagen er et mindre skænderi med en kæreste. Det slår mig helt ud. Jeg er så bange! Jeg er ikke kun bange – jeg er grebet af ren panik. Selvom jeg føler det er uretfærdigt fra kærestens side, får det mig helt ud i et følelsesmæssigt helvede af negative tanker. Tanker som “jeg er ikke værdig at elske”, “jeg er bange for at blive forladt”. Eller, måske ikke så meget tankerne men mere en lammende følelse af total angst.

Som Sofia fortæller i bogen, havde hun også travlt med at forstærke og skabe alle mulige dramaer – som selvfølgelig kun foregik inde i hendes eget hoved.

 

Af en eller anden årsag stopper jeg op i min gråd og fortvivlelse. En indre stemme – min egen! – kommer til mig og messer gang på gang:

Jeg har styrke i mig selv

Min puls falder, tårerne forsvinder – og for første gang nogen sinde dukker en spirende følelse af tryghed op i mig. Jeg falder til ro, jeg falder i søvn til mit nye og meningsfulde mantra, jeg sover fantastisk godt og trygt. Modsat alle de andre gange hvor jeg har grædt mig i søvn. Nu vågner jeg glad og ret så stolt af mig selv, over at være i stand til at tage mig selv i hånden, og komme ud af angsten og ked-af-det-heden – helt af mig selv.

Jeg får stadig kuldegysninger og klump i halsen når jeg tænker tilbage på denne særlige nat. Denne særlige episode. Siden hen er der ikke noget eller nogen der har fået lov til at få mig så angst og langt ud følelsesmæssigt.

Ja, Sofia ville nok have sagt: Dér tog du dig selv i hånden, Anne-Grete. Ligesom hun selv i bogen tager sig selv i hånden og får sluttet fred med de indre madmonstre – som hun beskriver som små og faktisk ret nuttede når hun ser dem i virkelighedens lys.

Sofia ManningInfo:
Mit hemmelige forhold til mad – 160 sider, BEHA BOOKS, DKK 249
Udkommer i butikkerne 2. november 2015
Her kan du hente Sofias gratis e-guide

Læs mere om og køb bogen på mithemmeligeforholdtilmad.dk

 

This post is a tribute to Sofia Manning and written in Danish only

Sofia Mannings nye bog handler ikke om mad, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *