Nicheblogger: Jeg kunne være blevet millionær

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hey, blev tippet om denne inspirerende artikel fra en digital kollega – et praktisk turbo-eksempel på hvordan vi kan bruge blogs; læs om Mikael Colville-Andersens cyclechic blog, som The Times har kaldt en af de 100 vigtigste blogs i verden.

Highlight fra artiklen – hvordan kan andre gøre dig kunsten efter?
En god vinkel. Et koncept. Enkelthed. Når man har det, skal man dedikere sig selv til det. Du skal udgive regelmæssigt, så læserne kan stole på det. En blog er ligesom en avis. Hvis du abonnerer på en og den ikke kommer om onsdagen, er det irriterende. Blog hver dag, og hvis det hjælper at blogge fem dage på én gang, så gør det. Hold dig til konceptet. Til enkeltheden. Hele tiden. Brug de forskellige sociale medie – blog, twitter, facebook – til din fordel, siger Mikael Colville-Andersen.

Uddrag – læs hele artiklen på comon.dk

***

Danske Mikael Colville-Andersen, der tidligere var filminstruktør, blev nicheblogger ved et tilfælde.

”På vej til arbejde på DR en dag, tog jeg et billede på Åboulevarden af en københavnerinde på cyklen. Jeg så selvfølgelig ikke cyklen – kun lyset, trafikken, framing. Jeg smed det på Flickr, hvor folk var begejstret – ikke for billedet, men for det faktum, at hun var iført nederdel og støvler. “Dude! Who rides a bike like THAT?!” I den dur. Fandme mærkeligt tænkte jeg. Jeg forstod det ikke med det samme. Men jeg tog flere billeder af samme emne og havde gang i en serie. Jeg opdagede, at folk i mange lande havde glemt, hvordan man kan cykle i almindeligt tøj.

Cyklen som transport forsvandt i mange regioner for cirka 30 år siden, og cykling er blevet til sport og fritid,” fortæller filminstruktør Mikael Colville-Andersen.

Ubevidst havde han fundet sin niche, og bloggen Cycle Chic kom til verden i 2006. En blog om kønne piger på cykler og kærligheden til cyklismen som transportform.

Successen var øjeblikkelig, og i dag har bloggen givet ham arbejde på fuld tid. Bunkevis af læsere og en blåstempling af modebranchen. The Times har senere kaldt bloggen for en af de 100 vigtigste i verden. Der er over 8000 medlemmer af Facebook-gruppen. Men en succesfuld blog er ikke en indlysende succes på bankbogen.

”Man skal ikke forvente at tjene penge fra bloggen. Jeg holder Cycle Chic ren. Kun et par reklamer – for de cykelmærker jeg selv kører på – og links til min online butik, hvor jeg sælger merchandise. Man kan ikke leve af det. Mine læsere er utrolig loyale. De elsker at Cycle Chic er ikke-kommerciel. Det gør det svært at tjene penge, men jeg er i gang med at udvikle et koncept med Cycle Chic, hvor jeg kan være lidt mere kommerciel,” fortæller Mikael Colville-Andersen.

”Glamour.com er et modewebsite, som får det samme antal hits om året som Cycle Chic. De tjener en million dollars om året i reklameindtægter. Damn! Men jeg holder Cycle Chic idealistisk,” siger cykelentusiasten.

Men han har ingen grund til at være bitter. Bloggen har skabt afledte indtægter.
Colville-Andersen rejser rundt i verden og holder foredrag og tjener gode penge på det.

Han har efterfølgende grundlagt Copenhagenize.com, der for eksempel rådgiver byer om cykelinfrastruktur i forsøget på at fremme cyklisme. Og qua hans engagement i cykelhjelmskulturen er han blevet medlem af et udvalg under European Cyclists Federation. Oven i hatten får instruktøren fotoopgaver på baggrund af de københavnske billeder, så økonomien løber rundt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *