Gratis fra mig til dig: Den delvis nøgne sandhed om blogging

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Ebogen er en mini-version af originalen Den nøgne sandhed om blogging – min sprit nye 30 siders ebog.

Bloggen holder cyberfri resten af 2011… God læselyst – god jul – og god blogging!

a-g

Til dem, der forstår at livets største gave er kærlighed, og livets største glæde er at dele den med andre.
Til dem, der ønsker at berige andre mennesker – og dele viden, forståelse og indsigt som ved hjælp af denne ebog, med en blog.


  
Om denne ebog
Den nøgne sandhed om blogging er baseret på Anne-Grete Belmadanis populære blogkurser hos Berlingske Media i perioden 2010-2011 – med overskriften Bliv hørt – bliv flyvefærdig blogger på 2 aftener. Den er beregnet på dig som:
 •  Allerede har en blog, men som (endnu) ikke har fået den skudt godt af sted
 • Ikke umiddelbart selv ønsker at blogge, men gerne vil rådgive andre i kunsten
 • Drømmer om at starte din egen blog, og ønsker at gøre det ”rigtigt” fra start

10 procent av den fulde versions forfatterhonorar doneres til Landsforeningen SIND, og går direkte til arbejdet med at sikre hjælp, forståelse og tolerance for sindslidende og deres pårørende. Læs mere om organisationen på side 15.
TAK!
Tak, fordi du har købt denne ebog. På grund af din interesse for at starte – eller forbedre dit blogliv har du allerede bidraget til at forbedre andre menneskers liv, gennem støttebidraget til SIND.
Og ved at blogge kan du berige og forbedre andre menneskers liv endnu mere, end hvad du gør i forvejen. En god blogger gør nemlig en forskel i andre menneskers liv, ved at:
1.     Inspirere
2.     Informere – og måske, hvis du ønsker det…
3.     Provokere
En god blog skaber værdi
For dig: Ved at gøre din kommunikation endnu mere troværdig og autentisk, og ved at du bliver i stand til at skabe endnu bedre produkter, ved hjælp av bloglæsernes feedback – på bloggen eller på Facebook.
For dine bloglæsere: Tænk lige en gang over hvor meget du ved qua dit fag, som dine læsere vil glæde sig til at du deler ud af. Læs mere om dette i det følgende, om for eksempel den lille vinskabsproducent som med sin blog udkonkurrerede flere af de største aktører på markedet.
Glæd dig – et (endnu mere) fantastisk blogliv begynder nu!
:)Indhold
Blog FAQ                                                                                           
Del 1 – Intro til din personlige blog succesplan
Derfor er bloggen bedre end dit nyhedsbrev                                       
Derfor er det smart at være autentisk                                                 
Hvad kan vi bruge blogs til?                                                                
De tidligere – og de nye regler for PR og marketing                            
Tips og tricks – tjek ebogens fulde version                                                                                   
Del 2 – Din personlige blog succesplan
Din personlige ABC tjekliste                                                              
De 7 trin til at skabe trafik                                                                  
Bonusinfo – tjek ebogens fulde version
Sådan opretter du din egen blog                                                         
7 trin til en blogstrategi                                                                      
Eksempel på en succesfuld blog                                                         
Hva’ nu, blogger?                                                                               
Om forfatteren                                                                                    
Om Anne-Grete Belmadani Foundation                                                                                 
Blog FAQ
Efter at have sendt mere end 100 nye danske bloggere ud i cyberspace, er der nogle spørgsmål hen ad kursusvejen, som jeg har hørt oftere end andre. Og hvorfor ikke lægge ud med at gengive dem her i denne bog? Så får du et lynhurtigt overblik, og jeg lover flere detaljer følger.
Q: Kan jeg tjene penge ved at blogge?
A: Ja, og det gør du helt enkelt ved at tænke dine produkter og ydelser ind i din blog, på en autentisk måde der ikke er reklame men som også giver værdi for dine læsere. Også ved at tænke blogs og sociale medier ind i PR- og marketing kampagner.
Blot at oprette en blog, eller lægge en video med CEOen på YouTube er ikke sociale medier – og tilstrækkelig til at sørge for at virksomheden kan sætte kryds ved, at den har en social mediestrategi ; først når bloggen og videoen er del af en social mediekampagne taler vi om sociale medier, og vi kan tjene penge på bloggen og de sociale medier.
Q: Hvor ofte skal jeg blogge?
A: Regelmæssigt! De blogs jeg læser opdateres som minimum to gange om ugen; Mikael Colville-Andersens Cycle Chic blog www.copenhagencyclechic.com daglig – og min amerikanske favoritblogger David Meerman Scotts www.webinknow.com omkring 3 gange om ugen.
Dine bloglæsere er som avisabonnenter; plejer de at få avisen daglig, bliver de utilfredse hvis den ikke dukker op blot en enkelt dag. Så tænk dig godt om inden du begynder at blogge løs, om hvor ofte du vil prioritere at blogge – og hold dig til det.
TIP: Tager du på en 3 ugers ferie til Manchuriet – uden internetforbindelse – så er det en god idé at kommunikere dette på bloggen, og skrive fx: ”… vi ses igen på bloggen d. 16. august!”, så dine bloglæsere ikke kigger forbi din blog forgæves.
Q: Kan jeg blogge for ofte?
A: Nej, ikke når det du skriver er relevant. Men et rigtig godt og aktuelt spørgsmål, som skiller vande og hvor mit svar er et praktisk opgør med traditionel PR-tankegang – altså, inden internettet vendte op ned på reglerne for PR og marketing.
Et traditionelt PR-argument er vi skal passe på med ”information overload” og overfører dette synspunktet til hvor ofte vi kan opdatere vores Facebookvæg, eller publicere indlæg på bloggen.
Men – sociale medier er anderledes end traditionelle medier som tryksager og fjernsyn. Vores læsere vælger selv hvornår de vil opsøge vores Facebookside og blog. Og det gør at vi kan tillade os at publicere når vi har noget relevant på hjertet, og glemme tankegangen om max en gang daglig. Content is king – indhold er konge – og kan du give dine læsere godt indhold så er det nærmest ligegyldigt hvor ofte du giver dem det. Og du er langt på vej til en succesfuld social mediestrategi.
Q: Hvor langt skal jeg skrive?
A: Som udgangspunkt kortest muligt. Less is more. Forsøg at formulere dig indenfor et enkelt til 1½ skærmbillede, så læseren ikke behøver at scrolle ned, for at forstå hvad du ønsker at fortælle dem.
Har du så meget på hjertet, at du bare er nødt til at skrive langt – rigtig langt? Så har du to muligheder:
1.     Del din historie op i 2-3 selvstændige blogindlæg á la fortsættelse følger, mens du samtidigt sørger for at det enkelte blogindlæg giver mening og indhold i sig selv
2.     Behold længden på blogindlægget, men forkæl dine læsere med en ultrakort opsummering i indledningen, fx i form af tre punkter, der vil fungere som deloverskrifter.
o   Eksempel:
Her kan du læse mere om…
§  Sådan får du læsere på bloggen
§  3 praktiske eksempler
§  Detaljerne og nyttige links
… og så er det ellers bare om at gi’ den gas , under den enkelte overskrift!
Q: Hvordan kommer jeg i gang?
A: Det er bare om at begynde at skrive! Tænk indhold frem for design og form – godt indhold er konge på internettet, og gør at dine læsere vender tilbage igen og igen. Når du er godt i gang med at blogge er det sjovt at begynde at lege med design, form, gadgets og billeder. Men altså, fokuser på indholdet først…
Q: Kan min blog integreres i min egen hjemmeside?
A: Sagtens. Din blog kan eksporteres til et andet domæne, det gør du inde i bloggens betjeningspanel.
Q: Blogger eller wordpress?
A: Er 2 x gratis software, der som udgangspunkt opfylder behovet for at blogge – lige godt. Udviklere foretrækker dog ofte WordPress, da denne software giver større mulighed for html-programmering og tilpasning af design og funktionalitet på detaljeplan.
I denne guide vælger jeg at vise mulighederne med blogger, som langt hen ad vejen opfylder både den private og den professionelle bloggers behov. Blogger er brugervenlig, nem og top funktionel, med et hav af brugbare standard designs du kan vælge mellem.
TIP: Når du er godt i gang med at skabe godt indhold på din blog – husk indhold er konge – så kan du passende google ”blogger skabeloner” og boltre dig i tusinder af designs, som er lagt gratis ud på nettet til fri afbenyttelse. Inde i bloggers system er det nemlig nemt at importere det design som du bedst kan lide, blot ved at downloade og gemme designet som en xml-fil, og derefter klikke på ”importer” på bloggen – og vupti så har din blog et helt nyt look.
Q: Hvordan skaber jeg trafik?
Få svaret på dette spørgsmål – og mange flere FAQs, i den fulde version af Den nøgne sandhed om blogging: http://blogsmart.dk/shop/

DEL 1 – INTRO TIL DIN PERSONLIGE BLOG SUCCESPLAN
Okay, du er nu klar til at skabe din egen blog succesplan, som blandt andet vil give dig en forståelse af, hvad du ønsker at opnå med din blog, hvad formålet med den er, og hvordan bloggen kan være med til at sælge dine produkter og ydelser.
Men først er det afgørende at forstå, hvordan og hvorfor du kan bruge blogs til din fordel.
Derfor er bloggen bedre end dit nyhedsbrev
Hvorfor kan din blog fx være bedre for din business – end et traditionelt nyhedsbrev med de seneste tilbud? Svaret ligger i autencitet, som er nemmest at forklare med historien om vinskabsproducenten.
I Californien er der en vinskabsproducent, som med sit lille firma er en mindre aktør på markedet. Han elsker sit job, og når han hører om muligheden for at få sin egen (gratis) blog, beslutter han sig for at det jo lige er noget for ham. Så kan han berige sine kunder endnu mere, ved at lægge kundernes typiske spørgsmål om vinopbevaring ud på bloggen – og besvare dem så alle kan læse med og få mere viden om kunsten at opbevare vin. Og så kan han også give endnu mere ud af den faglige viden og de tips og tricks han selv har lært som fagmand gennem årene.
Bemærk, vinskabsproducentens formål med at blogge er at berige kunderne med endnu mere viden om vinopbevaring – altså fokus på indhold – content – og at give. Modsat et eventuelt formål med at ”sælge flere vinskabe”  – altså .
Vinskabsproducenten opnår inden længe stigende læsertal på sin blog, og andre passionerede vinelskere nyder godt af hans gode råd omkring vinopbevaring. Inden længe begynder han at få kunder også fra den anden side af Californien – de er villige til at rejse langt for at handle vinskabe hos vores vinskabsproducent.
Hvorfor? Jo, fordi vinskabsproducenten virker troværdig, og som en fagmand med stor viden i kunsten at opbevare vin – og ikke mindst virker han passioneret omkring sit job. Alt sammen noget som gør at kunderne foretrækker at handle med ham – fremfor en af de større virksomheder på markedet, som gennem traditionel markedsføring som virker som om de ”kun er ude på at sælge”.
Med andre ord har også DU mulighed for at bruge blogs som del af din autentiske og troværdige PR og marketing.
Det kan du bruge historien til:
Få svaret på dette spørgsmål i den fulde version af ebogen: http://blogsmart.dk/shop/
Derfor er det smart at være autentisk
Autencitet er erhvervslivets mest efterspurgte ressource. Og det er det, fordi vi lever i et vidensamfund. Autentiske medarbejdere hænger ikke på træerne; for det kræver høj integritet og personlig styrke, at være autentisk, når vi definerer autencitet som at det vi siger og gør er i overensstemmelse med den person vi er og de værdier vi personligt står for.
Autentiske mennesker kan også spottes som dem vi synes virker som om de hviler i sig selv. Kort sagt så fornemmer vi at vi ved hvor vi har dem. Og det føles trygt og godt. Så trygt og godt at vi , ja, gerne vil handle med dem, som i tilfældet med vinskabsproducenten.
Tillid – Viden – Bundlinje
Rent praktisk hænger det sammen med at når vi virker autentiske, så skaber vi tillid i vores relationer. Denne tillid fra omgivelserne gør det nemmere for os at skaffe den viden vi har brug for, for at opnå resultater. Og derfor, som en autentisk medarbejder hjælper vi virksomheden med at skabe resultater, og til at påvirke bundlinjen positivt.
Der er derfor mange fordele for dig som leder, medarbejder, selvstændig – ja, som menneske – i at tage beslutningen om at være autentisk. Ikke blot at være endnu et jakkesæt, der ikke tænker selv og ikke tør være dig selv. En blog kan du bruge som et værktøj til at være autentisk, ja, den kan være en kickstart på dit autentiske liv.
Og lyder det ikke bare fedt, at kunne være dig selv? Det kræver mod og tro på dig selv, men som nybagt blogger vil du opleve at jo mere personlig du er (læs: ikke privat), jo mere du tør give ud af dig selv og din viden, jo mere succes vil du have som blogger.
Hvad kan vi bruge blogs til?
1. Hente værdifuld information om hvad andre siger om os selv, vore produkter og vor virksomhed.

2. Kommentere på andre blogs og på den måde være med til at påvirke debatten.

3. Have vores egen blog og skabe/påvirke debatten; være meningsdanner.

Hvorfor er det vigtigt at hente – og lytte til, hvad andre siger om os og vores produkter på internettet?
Få svaret på dette spørgsmål – og mange flere i den fulde version af Den nøgne sandhed om blogging: http://blogsmart.dk/shop/ 
  
De tidligere – og de nye regler for PR og marketing
Internettet har revolutioneret den måde vi tænker PR og marketing. Lad os kigge nærmere på hvordan, og lad os starte med fortiden – så har vi nemlig en endnu større  chance for at forstå de PR- og marketingmuligheder som vi har i nutiden. En bred forståelse for de sociale medier vil øge kvaliteten i din personlige blog succesplan, og hjælpe dig med at skabe loyale læsere og endnu mere trafik på bloggen.
Den største forskel på tidligere og nye regler er, at vi ikke længere behøver at trygle og bede – eller købe os til synlighed i medierne.  
Denne “buy or beg” betød i praksis, at vi var nødt til at trygle og bede redaktørerne om at skrive om os i aviser og blade. Vi inviterede dem ud på pebrede frokoster, og dem af os som havde størst succes med at komme indenfor i varmen, ja, fik mest medieomtale i de trykte medier.
Vi havde også muligheden for at købe os til reklame gennem dyre annoncer.
I dag har vi en unik mulighed for at springe leddet med redaktører og annoncesælgere over – og kommunikere direkte med vores købere. Og være vores egen bedste – og billigste – PR- og marketingafdeling. Voilá:)
Læs mere om hvordan i den fulde version af ebogen: http://blogsmart.dk/shop/

DEL 2 – DIN PERSONLIGE BLOG SUCCESPLAN
De foregående sider har garanteret sat nogle tanker i gang hos dig, omkring hvordan du kan indføre de forskellige værktøjer, tips og tricks i dit eget blogliv.
Og endelig – nu har du muligheden for at gøre det! Lad os komme i gang – begynd med at udfylde din egen tjekliste. Og fortsæt derefter med at skabe trafik og mange sidevisninger på din blog.
Din personlige ABC tjekliste
A. Hvad er vinklen på din blog? Hvad handler den om?
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Få tjeklistens B og C i den fulde version af ebogen: http://blogsmart.dk/shop/

De 7 trin til at skabe trafik
Trin 1. Ha’ din personlige ABC tjekliste klar

Trin 2. Skab godt indhold
Skriv med dit hjerte, tænk på at give, berige –  og skab liv med konkurrencer, feeds fra Twitter og Facebook. Tjek mit blog univers www.smart.dk , kan være du kan hente lidt inspiration!
Trin 3. Del! Bliv venner med de sociale platforme
Sociale platforme som Facebook, Twitter og LinkedIn er geniale til at få dine blogindlæg ud til rigtig mange mennesker. Og det ved hjælp af et enkelt klik, når du fx bruger de 2 Facebook apps smart twitter og RSS Graffiti.
RSS Graffiti er især værd at fremhæve, da den med Facebook som omdrejningspunkt fører trafikken fra Facebook tilbage til din blog eller hjemmeside – noget som vil påvirke bloggen og hjemmesidens antal unikke brugere positivt.
·      Smart twitter
o   Fordel: Når du poster linket til dit blogindlæg på Twitter – så vupti har du også delt det på din Facebook væg – og på din LinkedIn profil, hvis du ønsker det.
§  Kommentar: Blogindlæg på LinkedIn – eller ej? Flere af mine blogkursister har ikke ønsket at dele blogindlæggene på LinkedIn, da dette netværk for dem er ikke-kommercielt og af privat karakter. Selv deler jeg løs på både Twitter, Facebook og LinkedIn. Den ”rigtige” beslutning må være helt op til dig og din mavefornemmelse som blogger – hvad vælger du?
o   Sådan gør du – klik her: www.apps.facebook.com/smarttwitter/ – og følg vejledningen.
·      RSS Graffiti
o   Fordel: Dine blogindlæg bliver automatisk delt på din Facebook væg.
… få mere at vide om RSS Graffiti – og de 4 andre trin til at skabe trafik i den fulde version af ebogen: http://blogsmart.dk/shop/
 Om forfatteren

       Blogger, webredaktør og intern blog coach hos Bonnier Publications i København
       Skriver og udvikler indhold til MSNs nordiske sites om træning og sundhed – også til online udgaven af danske og norske I FORM
       Har for nylig afholdt 5 populære blogkurser hos Berlingske
       Siden 2010 givet Danmark mere end 100 nye bloggere
       Er 40 år og bor i en forstad til København sammen med mand og børn
Links:
       Anne-Grete Belmadanis personlige site: http://blogsmart.dk
       Den blonde blog på iform.dk: www.iform.dk/blog/den-blonde-blog
       Business og e-lifestyle blog på blogsmart.dk: http://blogsmart.dk/blog
       MSN Trening & Helse: http://trening.no.msn.com
Om Anne-Grete Belmadani Foundation
Anne-Grete Belmadani Foundation er en uofficiel og almennyttig velgørenhedsorganisation, etableret i 2011.
10 procent af den fulde versions forfatterhonorar går ubeskåret til Landsforeningen SIND – læs mere på http://sind.dk
Klar til Den rigtige nøgne sandhed om blogging…? Klik her: http://blogsmart.dk/shop/

2 thoughts on “Gratis fra mig til dig: Den delvis nøgne sandhed om blogging

 1. The adventure starts off with a bang on the opening level of Bulletstorm.
  You can also walk for long distances wearing rubber rain shoes with flat soles,
  because of the comfort it offers. It is a good idea
  to have a heavy set of armor for sieges even if you don’t use it in open battles.

  my blog cheap boots for women

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. GREAT moisturizing socks, i like it,I strongly recommend these kmucutie gel socks “

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *