Få succes med nicheprodukter – nyd de nye regler for PR!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Uddrag fra min kommende born-on-the-blog bog – “Blogging til smarte dummies”.

Sådan kan vi (også) bruge de nye regler for PR og marketing:

Eksempel – bøger og musik
Før internettet var den klassiske måde at handle bøger på, at kigge forbi den lokale boghandler. Her blev man mødt af bestsellerne først; de havde den mest fremtrædende plads i butikken og var ikke til at undgå at få øje på. Brugte man mere end 5 minutter lagde man mærke til de bøger som også solgte godt, men som ikke prydede top 10 listen.
Var man interesseret i specifikke bøger, fx om perlesyning eller – en for masserne ukendt forfatter, var sandsynligheden høj for at boghandleren ikke havde det eller dem på hylderne. Det kunne simpelt hen ikke betale sig, da efterspørgslen på denne nichelitteratur var for lille.
Så kom internettet. Og amazon.com. På amazon.com kan du finde tons af nichelitteratur. Søger jeg fx på perlesyning (beadwork), får jeg 170 resultater! Godt nok svært at matche for min lokale boghandler.
Ligeledes med musikportalen iTunes. Her taler vi om mulighed for at finde nichemusik som ikke er til at opdrive i en traditionel pladebutik.

Key point: For dig og mig betyder internettet derfor at også vi har mulighed for at tjene penge på nicheprodukter – ligesom Amazon.com og iTunes. Og vi kan ramme vores målgruppe på en måde som de trykte medier ikke har mulighed for – og til at møde dem hvor de er, og når de er klar til at blive mødt. Med andre ord ingen ”interruption marketing”, når vi læser et blad eller en avis og bliver forstyrret at annoncer og reklamer.

Vi kan nå vores købere på deres premisser, når de er klar, ved hjælp af blogs, podcasts, ebøger, online nyheder og andre former for indhold tillader os at kommunikere direkte med køberne – på en måde, som de sætter pris på.

Som virksomhed er udfordringen at føre kunden gennem købsprocessen ved hjælp af interessant indhold på nettet. 


Indhold er konge!

a-g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *